Sos quattro formaggi.


Print Friendly, PDF & Email

DSC_4571

Haideti sa vorbim despre branza. Ce va place, care este preferata voastra? Mie imi plac toate, sub orice forma sau culoare si recunosc ca nu as putea trai fara lactate. Printre preferate se afla gorgonzola, cheddar, brie, camembert, provolone, emmentaler, butterkäse, roquefort, ricotta. Iar in frigider mereu am parmezan, mozzarella, mascarpone, crema de branza, branza de vaci, branza de burduf, cas, telemea. Iar dovada ca sunt fan branza. Asta am eu in frigider momentan :))

DSC_4392x

Si acum sa continuam cu sosul de branza. Acesta se pregateste cu 4 tipuri de branza, de acolo si numele quattro formaggi (patru branzeturi). Nu folositi mozzarella, cascaval, cas sau branzeturi care se intind prea tare. Ideal ar fi o branza care se topeste usor, cum ar fi gorgonzola, brie, emmentaler, provolone, cheddar.

Ingrediente:

50g gorgonzola

50g emmentaler

50g parmezan

50g cheddar

200ml smantana pentru frisca minim 30% (atentie NU frisca vegetala cum e hulala, meggle)

Sare, piper alb

1 lingura ulei de masline extravirgin

Intr-o tigaie de calitate adaugati uleiul de masline, branzeturile taiate cubulete, parmezanul ras si smantana. Gatiti pe foc foarte mic amestecand mereu timp de 5 minute pana se lichefieaza compozitia. Condimentati cu piper alb si sare adaugati doar dupa ce ati gustat sosul. Gorgonzola este destul de sarata si e posibil sa nu mai fie nevoie de sare in plus. Atat, sosul este gata. Serviti imediat cu niste paste, piept de pui la gratar sau orice va trece prin cap si credeti ca va fi pe gustul vostru. Sosul ce nu se consuma se pastreaza in frigider, acoperit.

DSC_4550  DSC_4552

Pofta buna 🙂

DSC_4569

 

 

Comments

comments