Sosul Béchamel


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0022 (3)

 

Imi place foarte mult sosul béchamel. Il pregatesc des pentru paste sau cartofi gratinati si este baza a multor sosuri.

Secretele pentru un sos reusit sunt 4 la numar:

  1. Focul trebuie sa fie in permanenta mic.
  2. Laptele folosit trebuie sa fie fierbinte.
  3. Trebuie amestecat constant in sos.
  4. Obligatoriu folosirea unui tel.

 

Ingrediente:

30-40g unt, 82%

250 – 300ml lapte fierbinte (depinde de ce consistenta aveti nevoie)

1 lingura faina

sare de mare

piper alb

nucsoara (eu pun destul de mult)

Se topeste untul pe foc mic, se adauga faina si se amesteca energic pana se incorporeaza faina.

DSC_4105 DSC_4106 DSC_4107

Se adauga laptele fierbinte in fir subtire, amestecand constant.

DSC_4108  DSC_4110

Dupa ce am incorporat tot laptele mai lasam pe foc cateva minute, avand grija sa nu se prinda sosul de fundul cratitei. Se ia de pe foc, se adauga condimentele  si se amesteca.

DSC_4111

Daca nu il folositi imediat, va recomand sa lipiti o bucata de folie direct pe sos. Astfel nu se formeaza cojita la suprafata.

 

 

 

Comments

comments