As fi in stare sa mananc asa ceva zilnic. Recunosc ca pastele se numara printre preferatele mele, indiferent sub ce forma le prepar. Reteta de mai jos se pregateste in aproximativ 30 de minute si este perfecta pentru o cina rapida.
Ingrediente 3 persoane:
300g spaghete
300g ciuperci brune champignon
250g cubulete de bacon
1 ardei rosu mic
1 baby zucchini
4-5 catei de usturoi
300g smantana fermentata de 35% (nu folositi smantana cu continut scazut de grasime deoarece se va taia. Puteti folosi si smantana pt frisca sau smantana pt gatit)
Sare, piper, unt, ulei de masline, patrunjel verde
Preparare: Puneti apa cu sare la fiert pt paste si fierbeti pastele pana aproape sunt fierte si mai au nevoie de 2 minute de fiert pana sa fie gata. In timp ce fierbe apa si pastele ciupercile se sterg cu o carpa umeda (nu se spala) si se taie lamele groase. Se topeste un cubulet de unt+putin ulei de masline, se arunca ciupercile in tigaie, se sareaza si se soteaza pe foc mediu pana se rumenesc pe ambele parti si s-a evaporat toata apa din ciuperci.
Se scot cipercile din tigaie si se sterge bine cu un servetel de hartie. Se infierbanta tigaia si se prajesc cubuletele de bacon pana devin crocante. Se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fasii si se soteaza pt 3-4 minute pana se inmoaie putin fasiile de ardei. Se adauga zuchinii (taiat felii subtiri cu dispozitivul de curatat cartofi), smantana fermentata, sare, piper, ciupercile, pastele aproape fierte si scurse de apa si se lasa pe foc pentru 2-3 minute amestecand cu grija sa nu se rupa pastele. La final se adauga si patrunjelul verde tocat. Serviti imediat.
Pofta buna 🙂