Spaghete cu sos alb si bacon.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_9995

O reteta numai buna cand sunteti pe fuga sau in intarziere cu masa 🙂

Ingrediente 2 portii:

300g cubulete de bacon

3-4 felii subtiri de bacon

4-5 catei de usturoi feliati foarte subtire

500ml smantana pentru frisca (puteti folosi si smantana pentru gatit)

Sare si piper alb

Spaghete 300g

Parmezan ras

 

Preparare: Puneti la fiert apa cu sare pentru paste. Rumeniti cubuletele de bacon pana devin aurii, fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Aproape de final adaugati feliile de usturoi si amestecati pt 1 minut sa nu se arda. Turnati smantana pentru frisca, adaugati sare, piper alb si lasati la fiert pe foc mic pana se ingroasa putin. In timp ce fierbe sosul prajiti feliile de bacon  pana se rumenesc pe ambele parti si puneti deoparte. Intre timp spaghetele s-au fiert al dente asadar le scoateti cu un cleste din apa fierbinte si le adaugati direct in tigaia cu sos si amestecati. Nu trebuie sa va chinuiti prea mult cu scursul pastelor, apa care se scurge de pe spaghete face bine la sos 🙂

DSC_9985 DSC_9986 DSC_9987 DSC_9988 DSC_9989

Impartiti spaghetele in 2 farfurii, presarati deasupra feliile de bacon prajite si rupte bucatele + parmezan ras si serviti imediat cu mare pofta 🙂

Piticul a fost la fel de incantat 🙂

DSC_9998

 

Comments

comments