Inca un preparat rapid, pe care l-am pregatit dimineata, inainte de a merge la serviciu. Gata in 20 de minute.
Ingrediente 1 pers.
500g rosii conservate, (sau rosii proaspete de gradina) transformate in sos cu ajutorul blenderului.
1 capatana usturoi taiat felii.
Sare de mare, piper.
1 lingurita zahar.
Ulei de masline.
Busuioc proaspat.
Parmezan
100g spaghete tricolore (sau orice paste preferati)
Se pune apa la fiert pentru paste. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp ne ocupam de sos.
Usturoiul se caleste in uleiul de masline pentru 1 minut, la foc mic. Se adauga sosul de rosii si se amesteca constant pana se ingroasa.
Se adauga sare, piper, zahar, pastele fierte (fara sa se clateasca cu apa) si se amesteca cu grija.
Se stinge focul, se adauga frunzele de busuioc si se amesteca. Serviti cu parmezan ras deasupra. Pofta buna 🙂
Simplu si bun!