Spaghete cu sos de rosii.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3987

Inca un preparat rapid, pe care l-am pregatit dimineata, inainte de a merge la serviciu. Gata in 20 de minute.

Ingrediente 1 pers.

500g rosii conservate, (sau rosii proaspete de gradina) transformate in sos cu ajutorul blenderului.

1 capatana usturoi taiat felii.

Sare de mare, piper.

1 lingurita zahar.

Ulei de masline.

Busuioc proaspat.

Parmezan

100g spaghete tricolore (sau orice paste preferati)

 

Se pune apa la fiert pentru paste. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp ne ocupam de sos.

Usturoiul se caleste in uleiul de masline pentru 1 minut, la foc mic. Se adauga sosul de rosii si se amesteca constant pana se ingroasa.

DSC_3983  DSC_3626

Se adauga sare, piper, zahar, pastele fierte (fara sa se clateasca cu apa) si se amesteca cu grija.

DSC_3984

Se stinge focul, se adauga frunzele de busuioc si se amesteca. Serviti cu parmezan ras deasupra. Pofta buna 🙂

DSC_3985

Simplu si bun!

 

 

Comments

comments