Simplu, rapid, bun…….foarte bun 🙂
Ingrediente:
250g spaghete
500g ciuperci champignon brune
1 ardei gras (am folosit cate o jumatate de ardei rosu si portocaliu)
100-150g bacon
Ulei de masline
Patrunjel verde
Unt
Sare de mare, piper alb
Preparare: Puneti la fiert apa cu sare si fierbeti pastele conform intructiunilor de pe ambalaj. Neaparat sa ramana al-dente. Intre timp stergeti ciupercile cu o carpa umeda (nu spalati ciupercile cu apa deoarece vor absorbi apa ca un burete) si taiati-le lamele. Baconul se taie fasii iar ardeiul gras julienne. Intr-o tigaie mare incingeti 2 linguri ulei de masline, adaugati ciupercile, baconul, ardeii si gatiti pe foc mic pana se inmoaie ciupercile (5-10 minute). Intre timp au fiert si spaghetele.
Puneti spaghetele fierte intr-o strecuratoare, scurgeti-le de apa ( Nu le clatiti cu apa), si adaugati-le in tigaie peste restul ingredientelor impreuna cu patrunjelul verde tocat, sare de mare, piper si unt. Amestecati totul cu un cleste si serviti imediat.
Varianta cu resturi de carne (piept de pui), ciuperci brune si bacon.
friptura de porc reciclata.
Pofta buna 🙂