Un preparat pe care mereu il consumam cu drag si pofta.
Ingrediente :
800g spanac proaspat. (se poate folosi si congelat)
200ml lapte
1 capatana de usturoi pisat
Sare de mare, piper
200g crema de branza sarata ( Goldessa )
Smantana
Am pus spanacul in tigaie, am pus capacul si l-am lasat la inabusit pt 10 minute. In cazul in care folositi spanac congelat, acesta se lasa pana se dezgheata.
Am luat capacul, am adaugat laptele, usturoiul pisat, sare de mare, piper si am mai tinut pe foc pentru 10 minute, amestecand des in tigaie.
La final am adaugat crema de branza, smantana si am omogenizat bine.
Ou poşat.
Se pune apa la fiert intr-o oala inalta.
Chiar inainte sa dea in clocot, se face un vartej cu lingura de lemn si se arunca oul in mijlocul vartejului. Se lasa la fiert pt fix 3 minute.
Si piticului ii place la fel de mult spanacul. 17 luni.
Si 19 luni.