Ingrediente 4-5 portii:
500g broccoli
1L supa strecurata/stock de pui (sau apa)
1 morcov
1 ceapa
5-6 catei de usturoi
50g orez
2 foi de dafin
boabe de piper
Smantana si crutoane pt servit
Preparare: Ceapa, usturoiul si morcovii se toaca si se soteaza in 1 lg ulei+ 50ml de apa impreuna cu orezul, boabele de piper si foile de dafin pana se inmoaie ceapa si morcovii, in jur de 10 min.
Amestecati constant sa nu se arda legumele. Se adauga buchetelele spalate de broccoli, supa de pui (sau apa) si se lasa la fiert pe foc mic sub capac pana se inmoaie de tot orezul. Nu dureaza mai mult de 20-30 de minute.
Dupa ce a fiert orezul se scot foile de dafin si se paseaza intreg continutul cu un blender vertical. Daca vi se pare prea groasa mai adaugati putina apa sau stock si puneti din nou la fiert pana da in clocot.
Supa crema se serveste cu smantana, crutoane de paine si piper dupa gust.
Sare ne-am adaugat fiecare in farfurie.
Pofta buna 🙂