De mult nu am mai pregatit o supa crema asadar am profitat de frigiderul plin de legume si am pregatit o supa crema de legume delicioasa. Folositi ce legume aveti in casa si va plac. Cantitatile iarasi se pot modifica in functie de ce va place mai mult.
Ce am folosit eu pt 4-5 portii:
Morcovi 3 buc.
Patrunjel 3 buc.
Pastarnac 1 buc.
Ceapa alba 3 buc.
Ciuperci 3 buc.
Cartofi 3 buc.
Zucchini 1 buc
Ardei rosu 1/2 buc
Praz aprox 15cm
Usturoi 1 capatana mica
Frunze de busuioc si 1 crenguta mica de rozmarin (optional)
300-400g smantana 35% sau smantana pentru frisca
Sare, piper
In primul rand vreau sa va avertizez sa aveti grija de iepurasi deoarece riscati sa ramaneti fara morcovi de pus in supa. Eu am ramas fara 2 morcovi de a trebuit sa completez sa am ce pune in supa 🙂
Legumele curatate si taiate bucati mari + ierburile se adauga in oala si se toarna apa rece cat sa acopere bine toate legumele. Oala se pune pe foc mic cu capacul pus pana fierb toate legumele. La mine a durat in jur de 1,5 ore. Cand legumele au devenit moi se ia oala de pe foc si se strecoara tot lichidul intr-un recipient. Legumele ramase in oala se paseaza cu ajutorul unui blender vertical pe urma se adauga treptat supa retinuta pana avem o supa crema putin mai groasa. Oala se pune inapoi pe foc foarte mic pana da in clocot dupa care o luam de pe foc, adaugam smantana, potrivim de sare, piper si servim imediat cu crutoane.
Eu am folosit aceasta sare de mare cu usturoi prajit si patrunjel 🙂
Pofta buna 🙂