Supa crema de legume


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7497

De mult nu am mai pregatit o supa crema asadar am profitat de frigiderul plin de legume si am pregatit o supa crema de legume delicioasa. Folositi ce legume aveti in casa si va plac. Cantitatile iarasi se pot modifica in functie de ce va place mai mult.

Ce am folosit eu pt 4-5 portii:

Morcovi 3 buc.

Patrunjel 3 buc.

Pastarnac 1 buc.

Ceapa alba 3 buc.

Ciuperci 3 buc.

Cartofi 3 buc.

Zucchini 1 buc

Ardei rosu 1/2 buc

Praz aprox 15cm

Usturoi 1 capatana mica

Frunze de busuioc si 1 crenguta mica de rozmarin (optional)

300-400g smantana 35% sau smantana pentru frisca

Sare, piper

 

DSC_7469

In primul rand vreau sa va avertizez sa aveti grija de iepurasi deoarece riscati sa ramaneti fara morcovi de pus in supa. Eu am ramas fara 2 morcovi de a trebuit sa completez sa am ce pune in supa 🙂

DSC_7480

Legumele curatate si taiate bucati mari + ierburile se adauga in oala si se toarna apa rece cat sa acopere bine toate legumele. Oala se pune pe foc mic cu capacul pus pana fierb toate legumele. La mine a durat in jur de 1,5 ore. Cand legumele au devenit moi se ia oala de pe foc si se strecoara tot lichidul intr-un recipient. Legumele ramase in oala se paseaza cu ajutorul unui blender vertical pe urma se adauga treptat supa retinuta pana avem o supa crema putin mai groasa. Oala se pune inapoi pe foc foarte mic pana da in clocot dupa care o luam de pe foc, adaugam smantana, potrivim de sare, piper si servim imediat cu crutoane.

DSC_7481

Eu am folosit aceasta sare de mare cu usturoi prajit si patrunjel 🙂

DSC_7500

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments