Daca imi spunea cineva acum o saptamana cat de gustoasa este supa crema de sfecla rosie nu o/il credeam. Dar incepand de astazi cu siguranta voi lauda si eu aceasta supa 😀
Ingrediente 2L:
1kg sfecla rosie (2 buc mari)
Ceapa alba 2 buc
Telina o bucata mica
Morcovi 2 buc
Foi de dafin 2 buc
Ghimbir pudra 1 lgt
Cimbru 1 lgt
Boia afumata 1 lgt (sau boia dulce)
Sare, piper
300g smantana fermentata (de 35% am folosit)
Preparare: Sfecla se inveleste in hartie de copt pe urma in folie de aluminiu si se coace timp de aprox 1.5 ore pe 180C pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja si se taie.
Morcovii, telina, ceapa se toaca si se soteaza in putin ulei timp de 10 minute pana se inmoaie legumele. Se adauga sfecla tocata, foile de dafin, cimbru, sare, piper, boia, ghimbir si se amesteca bine dupa care se toarna in oala 1L de apa si se lasa la fiert sub capac pe foc mediu pana se inmoaie de tot legumele (in jur de 30 de minute).
Se ia oala de pe foc si se paseaza supa cu un blender vertical. La final se adauga smantana, se potriveste de sare, piper si se mai mixeaza 1-2 minute.
Se serveste calda cu crutoane si extra smantana.
Pofta buna 🙂