Supa crema de usturoi


Print Friendly, PDF & Email

5

 

Supa crema de usturoi. Perfecta pentru zilele friguroase de iarna. Sa nu va sperie cantitatea de usturoi folosita in supa. Usturoiul odata gatit, devine dulceag si isi pierde iuteala.

 

Ingrediente:

2L fond de pui
120g usturoi tocat (6-7 capatani)
100g unt
500g cartofi taiat cuburi
200g iaurt grecesc
3 linguri amidon
patrunjel verde
sare de mare

2  3
Intr-o oala de 4L se pune la topit pe foc mic untul dupa care se adauga usturoiul si se amestea mereu timp de 1 minut.

4

Se toarna fondul de pui, cartofii si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofii.
Se ia oala de pe foc si se paseaza intreg continutul cu ajutorul unui blender vertical. Se pune totul inapoi pe foc mic pana da din nou in clocot.
Intre timp se amesteca iaurtul grecesc cu patrunjelul verde, amidonul, 1-2 polonice de supa fierbinte si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Se ia supa de pe foc si se toarna amestecul de iaurt in fir subtire amestecand mereu. Se potriveste de sare si se serveste cu crutoane.

Crutoane : Am uns feliile de paine cu ulei de masline extravirgin, am presarat sare de mare, boia, piper proaspat rasnit. Am taiat cubulete, aranjat in tava cu partea unsa in sus si copt la 250 grade pt aprox 7-8 minute.

8

6

Comments

comments