Sushi.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8573

DSC_8563

Ingrediente:

1 cana orez pt sushi

2-3 foi nori

Somon (am optat pt somon afumat)

Otet de orez

Sos de soia

2-3 lingurite zahar

Morcovi, ardei kapia

Rogojina invelita in folie alimentara

 

DSC_8513

Preparare: Orezul se spala in 3-4 ape si se adauga intr-o oala impreuna cu 2 cani de apa. Se pune pe foc la fiert pentru 15 minute pana se absoarbe toata apa, pe urma stingeti focul, acoperiti oala cu un prosop curat si lasati asa pentru 10 minute. Intr-un bol mic adaugati 4 linguri de otet, 2 lingurite de zahar si amestecati pana se topeste zaharul. Turnati amestecul peste orezul cald, amestecati si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei, NU in frigider!

DSC_8514  DSC_8532

Va recomand sa adaugati treptat amestecul de otet peste orez, astfel nu riscati sa il faceti prea dulce. Intre timp taiati morcovii si ardeii juliene,

DSC_8517

pregatiti inca un amestec din 1 lingura de otet si 1\2 lingurita de zahar. Cu acest amestec va veti uda degetele cand intindeti orezul peste foile nori.

Si ne apucam de asamblat.

Pasul 1. Maki sushi: Asezati foaia nori peste rogojina, adaugati orezul (cat de mult sau cat de putin va place) si intindeti bine cu degetele, lasand 1 cm fara orez la un capat.

DSC_8533  DSC_8535

Sa nu uitati sa va umeziti degetele in amestecul de otet. Adaugati somonul aproape de capat (eu cum am avut file de somon afumat, am suprapus mai multe felii pe urma am taiat fasii de 0,5 cm), umeziti portiunea de nori lasata fara orez  si rulati cat mai strans. Sper sa va ajute pozele la partea cu rulatul.

DSC_8537  DSC_8540 DSC_8541  DSC_8542 DSC_8544  DSC_8546 DSC_8547  DSC_8548

California roll: Procedura e putin diferita. Intindeti orezul pe toata suprafata foii nori si apasati bine cu degetele umezite. Intoarceti foaia nori astfel incat orezul sa fie in jos.

DSC_8549

Pe foaia nori asezati somonul, ardeii kapia, morcovii si rulati. Optional ii puteti da o forma patrata, asa cum am facut si eu, cu ajutorul rogojinei.

DSC_8550  DSC_8552

Taiati rulourile cu un cutit foarte ascutit si umezit. Serviti cu sos de soia sau otet de orez (2 linguri) amestecat cu 1 lingurita zahar, sau cu pasta de wasabi.

Pofta buna.

DSC_8590

DSC_8596

 

Comments

comments