Tagliatelle cu galbiori


Print Friendly, PDF & Email

3

 

Povestind cu mama de dorul de o tocanita de galbiori, isi aminteste ca parca ar avea ceva in congelator. Cauta ea atent si scoate o punguta micuta. Sa fi fost in jur de 100g. Eram in al 9-lea cer. Stiam exact de voi pregati din ei. Evident ca a ajuns de o portie…..pentru mine. Sotul nu e consumator de ciuperci. Lucy Me!

 

Am folosit:

100g tagliatelle

100-150g galbiori

1 ceapa medie tocata marunt

200g smantana acra (20%) + 2-3 linguri de lapte

sare de mare, piper

patrunjel verde

 

1

Am pus la fiert apa cu sare pt paste. Cand a dat in clocot am adaugat pastele si le-am fiert al dente.

Intre timp am calit ceapa in putin ulei de masline, pentru aprox. 4-5 minute. Pe urma am adaugat ciupercile, aprox 1 cana de apa, am amestecat si am pus capacul. Am lasat sa fiarba sub capac, pana ciupercile erau aproape gata. Am scos capacul si am continuat sa amestec in tigaie pana s-a evaporat toata apa. La final am adaugat smantana amestecata cu laptele, sare de mare, piper si patrunjel verde din belsug.

2

Am omogenizat bine compozitia si am servit cu tagliatelle.

Mi-nu-nat!

Comments

comments