Tagliatelle cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola.


Print Friendly, PDF & Email

DSC_0109

Ingrediente pt 2 persoane:

500g ciuperci champignon brune

600ml smantana pentru frisca (sau smantana pt gatit)

Piept de pui (am folosit un piept intreg de 700g)

3-4 catei de usturoi

100g branza gorgonzola (se poate omite daca nu va place)

200g tagliatelle

Ulei de masline

Sare, piper

Parmezan

Preparare: Curatati ciupercile cu o carpa curata si umeda. Va rog nu le spalati,  absorb apa ca un burete si nu vrem asta deoarece ciupercile oricum contin foarte multa apa. E suficient sa se stearga bine. Acum taiati ciupercile lamele groase si puneti-le deoparte. Adaugati 2 linguri ulei de masline in cea mai mare tigaie pe care o aveti (a mea are 32cm), adaugati ciupercile si amestecati bine. Adaugati si sare. Lasati pe foc mediu pentru aprox 10 minute fara sa amestecati. Trebuie sa se evapore toata apa din ciuperci si sa capete o culoare aurie, dar fara sa se arda. Dupa ce s-au rumenit pe o parte amestecati si mai lasati pe foc pentru alte 5 minute pana se rumenesc, pe urma scoateti pe o farfurie si curatati tigaia. In timp ce se gatesc ciupercile puneti la fiert apa cu sare pentru paste. E important sa va sincronizati astfel incat pana fierb pastele sa terminati cu sosul.

DSC_0084  DSC_0085  DSC_0092  DSC_0093

Asa vreti sa arate la final ciupercile. Sunt nemaipomenit de aromate, incercati sa nu le mancati pe toate, avem nevoie de ele pentru sos 🙂

DSC_0094

Dezosati pieptul de pui si taiati cubulete. Stropiti cu ulei de masline, sare, piper, boia si amestecati bine. Prajiti in tigaie fara sa mai adaugati ulei pentru 2 minute pe ambele parti. Nu raman crude, incercati sa nu le gatiti mai mult deoarece se vor usca. Scoateti carnea pe o farfurie si puneti deoparte.

DSC_0086 DSC_0087 DSC_0088 DSC_0089 DSC_0091

Incingeti putin ulei de masline in tigaia cea mare, adaugati usturoiul pisat si gatiti pentru cateva secunde dupa care adaugati ciupercile, smantana pentru frisca si amestecati. Adaugati carnea de pui, branza gorgonzola si lasati pe foc pana se topeste branza si sosul incepe sa se ingroase (, amestecati mereu. La final adaugati pastele fierte al dente (scoateti direct din apa fierbinte cu ajutorul unui cleste, fara sa va straduiti prea mult sa le scurgeti de apa), piper si amestecati cu grija cu clestele sa nu rupeti pastele. Gustati si daca este nevoie mai adaugati sare. Gorgonzola e destul de sarata, de asta e posibil sa nu mai aibe nevoie de sare. Serviti imdiat cu niste parmezan ras.

DSC_0095 DSC_0096 DSC_9940 DSC_0097 DSC_0098

Nu va recomand sa pregatiti in avans sosul deoarece nu se comporta bine daca se reincalzeste. Nu ramane la fel de cremos dar puteti face astfel. Pregatiti ciupercile si carnea de pui in avans. Iar inainte de momentul servirii fierbeti pastele, adaugati ciupercile, carnea de pui in tigaie si continuati urmand pasii descrisi mai sus. In cel mult 20 de minute masa va fi servita.

Pofta buna 🙂

Comments

comments