Ingrediente:
Tagliatelle cu spanac
Prosciutto crudo (pt pitici fara)
Mazare fiarta
Porumb fiert
Pentru sosul béchamel:
50g unt
300ml lapte fierbinte
1 lingura cu varf faina
sare de mare
piper alb
nucsoara (eu pun destul de mult)
Optional: cas ras.
Preparare sos: Pe foc mic se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se adauga in fir subtire laptele si se amesteca constant. Se lasa sa fiarba sosul cateva minute, amestecand mereu cu telul ( poate dura pana la 10 minute). Dupa ce se ia de pe foc, se adauga condimentele, casul ras si se amesteca.
Se prajeste in tigaie prosciutto crudo, pe urma se adauga mazarea, porumbul, pastele fierte (nu se spala), sosul béchamel si se amesteca cu grija, sa nu se rupa pastele.
La servire am adaugat deasupra si masline.
Portia piticului, fara prosciutto.
19 luni.