Tagliatelle cu ton si sos de rosii


Print Friendly, PDF & Email

8

 

Veti observa pe parcurs cat de mult imi plac pastele. In special tagliatelle 😀

Am folosit asa:

1 borcan de 800ml rosii conservate, dat prin blender

2 capatani de usturoi tocate

busuioc proaspat

oregano

1 lingurita zahar

sare de mare

piper

tagliatelle cu spanac

1 conserva de ton bucati

 

1  2

Am pus apa cu sare la fiert, intre timp m-am ocupat de sos. Cand a dat apa in clocot, am adaugat pastele si le-am fiert al-dente.

Sosul : Am pus tigaia pe foc mediu, turnat putin ulei de masline, am adaugat usturoiul tocat si am amestecat (uleiul nu apuca sa se incinga). Am turnat sosul de rosii, oregano, am pus capacul si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat totul, amestecand uneori (dureaza in jur de 15 minute). La final am adaugat zaharul si busuiocul.

3  4

Am aruncat in tigaie tonul, am omogenizat, pe urma am adaugat si pastele scurse de apa, sare de mare, piper si am amestecat cu grija.

5

6

7

Dupa cum v-am obisnuit, simplu si bun.

 

Portia piticului.

 

DSC_0134

19 Luni.

DSC_0135

Comments

comments