Ingrediente 3 portii:
300g paste (am folosit taitei chow mein)
100-120g unt 82%
1 capatana mica de usturoi transformat in pasta
250g creveti cruzi si curatati (stersi cu hartie absorbanta)
Frunze proaspete de salvie
2 linguri suc de lamaie
Sare, piper
Parmezan
Preparare:
- Se pune apa cu sare la fiert pentru paste si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se topeste untul intr-o tigaie incapatoare (am folosit o tigaie wok) pe foc mic. Dupa ce s-a topit complet se adauga crevetii si se lasa la prajit in unt pentru 3 minute.
2. Se adauga pasta de usturoi, salvia si se lasa in continuare la prajit amestecand mereu timp de 2-3 minute.
3. Se adauga sare, piper, zeama de lamaie, se amesteca dupa care se ia de pe foc. Rezulta un sos foarte fin. Gustati si la nevoie mai adaugati zeama de lamaie.
4. Dupa ce au fiert pastele al dente se scurg (fara sa se clateasca cu apa) si se adauga peste sos impreuna cu parmezanul ras. Se amesteca bine dupa care se servesc imediat.
Pofta buna 🙂