Am mancat ceva asemanator in ungaria la un fast food thailandez. Bucatarul asiatic a pregatit preparatul in fata mea asadar am urmarit cu atentie metoda si ingredientele folosite. Sigura diferenta este ca eu am folosit taitei de orez in loc de spaghete. Nelipsite dintr-un preparat asiatic sunt wok-ul si sosul de soia. Am avut ocazia sa achizitionez un wok din otel carbon absolut minunat din germania. E foarte greu dar am invatat sa ma descurc cu el.
Ingrediente 2 portii:
2 buc antricot\steak de vita (sau ceafa de porc), aprox 400g
200g taitei de orez
1 ceapa mare taiat felii subtiri (am folosit praz aprox 15 cm)
1 morcov mare taiat felii subtiri
1 pumn mare de mazare
5-6 catei de usturoi
sos de soya
Ulei
Susan
Fulgi de chilli (optional)
Preparare: In primul rand marinam carnea pentru cateva minute. Bucatile de carne se condimenteaza putin cu sare, piper boia si se taie felii subtiri de 0,5cm grosime. Se aseaza intr-o farfurie, se toarna 2 linguri sos de soya, se amesteca bine si se lasa la marinat pe masa pana ii vine randul.
Pe foc iute se incinge wok-ul cu 1 lingura de ulei, se adauga ceapa, morcovul si se soteaza rapid amestecand des pana se inmoaie legumele, in jur de 3 minute. Se adauga mazarea, se mai lasa pe foc 1 minut pe urma se rastoarna toata compozitia intr-o farfurie.
Scufundati taiteii de orez in apa fierbinte si lasati la inmuiat timp de 4-5 minute pana se inmoaie. Nu se fierbe.
Intre timp incingeti din nou pe foc iute 1 lingura de ulei si prajiti fasiile de carne pentru 3 minute pana se rumenesc. Adaugati usturoiul tocat foarte marunt, fulgii de chilli (daca folositi) si amestecati rapid.
Adaugati taiteii scursi de apa, destul de mult sos de soia si amestecati. Acest ultim pas dureaza in jur de 2 minute. Sosul de soia fiind sarat nu mai este nevoie de alte condimente. In cazul in care ati folosit sos de soya light, gustati inainte de a adauga alte condimente.
Presarati cu seminte de susan si serviti imediat.
Pofta buna 🙂