Ingrediente 2 portii:
400g ceafa de porc (3 felii mari)
1/2 cana fasole verde (ar fi trebuit sa pun mai mult)
200g taitei de orez
Sos de soia
Sos de stridii
Susan negru (optional)
Pt marinada:
1 capatana de usturoi pisat
100ml ulei de masline extravirgin
1 crenguta de rozmarin
1 fir cimbru
Frunze de salvie
1 ceapa feliata
Preparare: Feliile de ceafa se taie fasii subtiri si se muta intr-o punga zip lock impreuna cu toate ingredientele pt marinada. Se inchide punga si se maseaza carnea foarte bine incat fiecare bucatica sa fie acoperita de marinada. Se muta in frigider pentru 2-3 ore. Se poate lasa si mai putin dar cu cat se lasa mai mult carnea in frigider cu atat o sa fie si mai aromata. Ar fi nemaipomenit sa lasati la marinat peste noapte. Fasolea verde se fierbe pentru cateva minute dupa care se pune deoparte.
Se infierbanta o tigaie incapatoare (am ales tigaia de fonta) si se adauga ceafa de porc impreuna cu intreg continutul din punga. Nu trebuie sa adaugati ulei sau alta grasime in tigaie! Se amesteca dupa care se toarna o cana de apa si se pune capacul. Se lasa la fiert in jur de 30 de minute sau pana se fragezeste carnea. Va trebui sa mai adaugati apa pe parcurs. Dupa ce s-a inmuiat carnea dar a ramas suficient sos in tigaie se adauga taiteii fierti (a trebuit sa ii las in apa fierbinte pentru 3 minute doar), fasolea si se amesteca.
*In acest moment am scos o portie pentru cea mica*
Se adauga sos de soia si sos de stridii dupa gust, se amesteca bine si se mai lasa pe foc pentru cateva secunde. Presarati susan negru deasupra si serviti imediat.
Pofta buna 🙂
Varianta fara sos de soia si stridii.