Un desert pentru dependentii de ciocolata si nu numai, care se pregateste usor si este fara coacere. Este o reteta care circula pe youtube de cativa ani si suna asa:
Ingrediente forma 24cm:
200g biscuiti oreo
70g unt topit
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra
100g ciocolata cu lapte
Capsuni
Fulgi de migdale
Preparare: Biscuitii oreo se pun in blender si se sfarama dupa care se adauga untul topit si se mai mixeaza pana se umezesc biscuitii. Cu aceasta compozitie se tapeteaza forma de tarta si se pune in congelator pana se pregateste ganache-ul. Tasati bine biscuitii cu dosul unei linguri.
Ciocolata se toaca si se pune intr-un bol. Intr-un ibric aduceti smantana pana aproape de punctul de fierbere dupa care o adaugati peste ciocolata tocata si o lasati asa 2-3 minute fara sa amestecati. Dupa ce s-a inmuiat ciocolata amestecati bine cu o lingura pana rezulta un ganache fin si lucios.
Scoateti tarta din congelator, asezati un strat de capsuni feliate subtire dupa care turnati ganache-ul. Decorati cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.
Pofta buna 🙂