Tarta cu lamaie si bezea.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7325

DSC_7335

DSC_7384

 

Ingrediente tarta:

130g faina

35g zahar pudra

113g unt rece 82% taiat cubulete

Un praf de sare

Ingrediente crema de lamaie:

140g crema de branza la temperatura camerei

80g zahar

120ml zeama de lamaie (aprox 4 lamai medii)

2 oua

1 lingura coaja de lamaie

Ingrediente Bezea:

3 albusuri

150g zahar

1 lingurita zeama de lamaie

Un praf de sare

Extract de vanilie

 

Preparare: In primul rand preparam coaja de tarta. Adaugam faina, praful de sare si zaharul pudra intr-un robot cu lamele atasate si mixam cateva secunde. Adaugam untul rece si pornim robotul pana compozitia prinde consistenta si incepe sa se formeze cocoloase mari.

DSC_7293  DSC_7294

Rasturnam compozitia intr-o forma de tarta de 22cm sau o tava cu peretii detasabili si tasam aluatul cu ajutorul degetelor. (daca folositi o tava cu inel ca mine, sa urcati cu aluatul aprox. 2 degete si pe margini).

DSC_7295  DSC_7296

Impungeti usor cu furculita (asta opreste tarta sa se umfle in timpul coacerii) si puneti tava in congelator pt 15 minute (ajuta sa nu se stranga aluatul in timpul coacerii). Scoateti din congelator si coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 220C pentru 15 minute sau pana capata o culoare aurie.

DSC_7301

Lasati pe masa sa se raceasca.

DSC_7305

Intre timp pregatim crema de lamaie: Adaugati crema de branza in robot cu lamele atasate si mixati cateva secunde.

DSC_7306  DSC_7310

Adaugati zaharul si omogenizati.

DSC_7311

Se adauga ouale si se mixeaza pana sunt bine incorporate toate ingredientele.

DSC_7312

La final se adauga zeama de lamaie, coaja de lamaie si se omogenizeaza pana avem o compozitie fina.

DSC_7313

Amestecul se toarna peste tarta

DSC_7314

si se coace in cuptorul preincalzit la 175C (cu ventilatie) pentru 30 de minute. Tineti in frigider pentru 1 ora pana se raceste complet.

  DSC_7315  DSC_7320

Preparare bezea: Puneti albusurile, zaharul, praful de sare si zeama de lamaie intr-un bol de inox,

DSC_7297

pe care il asezati pe baie de abur (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa/ care nu trebuie sa atinga fundul bolului).

DSC_7298

Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute).

DSC_7299

Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare, pana rezulta o bezea tare si lucioasa. La final se adauga extractul de vanilie.

DSC_7307  DSC_7309

Bezeaua se intinde cu o spatula (sau folosim un pos si un dui stelat) peste tarta racita si se pune inapoi in cuptor cu functia grill pornita la maxim.

DSC_7322

Stati cu ochii pe tarta si lasati la „rumenit” pentru 1-2 minute.

Pofta buna 🙂

DSC_7336

DSC_7330

DSC_7382

 

Sursa.

 

 

Comments

comments