Ingrediente tarta:
130g faina
35g zahar pudra
113g unt rece 82% taiat cubulete
Un praf de sare
Ingrediente crema de lamaie:
140g crema de branza la temperatura camerei
80g zahar
120ml zeama de lamaie (aprox 4 lamai medii)
2 oua
1 lingura coaja de lamaie
Ingrediente Bezea:
3 albusuri
150g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
Preparare: In primul rand preparam coaja de tarta. Adaugam faina, praful de sare si zaharul pudra intr-un robot cu lamele atasate si mixam cateva secunde. Adaugam untul rece si pornim robotul pana compozitia prinde consistenta si incepe sa se formeze cocoloase mari.
Rasturnam compozitia intr-o forma de tarta de 22cm sau o tava cu peretii detasabili si tasam aluatul cu ajutorul degetelor. (daca folositi o tava cu inel ca mine, sa urcati cu aluatul aprox. 2 degete si pe margini).
Impungeti usor cu furculita (asta opreste tarta sa se umfle in timpul coacerii) si puneti tava in congelator pt 15 minute (ajuta sa nu se stranga aluatul in timpul coacerii). Scoateti din congelator si coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 220C pentru 15 minute sau pana capata o culoare aurie.
Lasati pe masa sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema de lamaie: Adaugati crema de branza in robot cu lamele atasate si mixati cateva secunde.
Adaugati zaharul si omogenizati.
Se adauga ouale si se mixeaza pana sunt bine incorporate toate ingredientele.
La final se adauga zeama de lamaie, coaja de lamaie si se omogenizeaza pana avem o compozitie fina.
Amestecul se toarna peste tarta
si se coace in cuptorul preincalzit la 175C (cu ventilatie) pentru 30 de minute. Tineti in frigider pentru 1 ora pana se raceste complet.
Preparare bezea: Puneti albusurile, zaharul, praful de sare si zeama de lamaie intr-un bol de inox,
pe care il asezati pe baie de abur (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa/ care nu trebuie sa atinga fundul bolului).
Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute).
Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare, pana rezulta o bezea tare si lucioasa. La final se adauga extractul de vanilie.
Bezeaua se intinde cu o spatula (sau folosim un pos si un dui stelat) peste tarta racita si se pune inapoi in cuptor cu functia grill pornita la maxim.
Stati cu ochii pe tarta si lasati la „rumenit” pentru 1-2 minute.
Pofta buna 🙂