Tarta cu prune si migdale.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_4749

Va povesteam zilele trecute ca am inceput sa rasfoiesc revistele good food si reteta asta s-a nimerit la fix deoarece chiar aveam niste prune prin casa. Crusta este una crocanta cu o aroma minunata de unt, iar umplutura cu migdale si prune este nemaipomenita.

Ingrediente tarta 25cm:

200g faina

50g zahar pudra

170g unt rece 82% taiat cubulete

Un praf de sare

Ingrediente umplutura

4 linguri smantana pentru frisca

100g unt topit

100ml zeama de lamaie (2 lamai)

5 oua

100g migdale macinate

150g zahar brut (mie imi place muscovado)

Prune taiate in 2, fara samburi

Preparare coaja de tarta: Adaugam faina, praful de sare si zaharul pudra intr-un robot cu lamele atasate si mixam cateva secunde. Adaugam untul rece si pornim robotul pana compozitia prinde consistenta si incepe sa se formeze cocoloase mari.

DSC_7293  DSC_7294

Rasturnati aluatul pe o bucata mare de hartie de copt, asezati deasupra lui inca o bucata de hartie si intindeti cu sucitorul o foaie de 3-4mm. Indepartati hartia de sus, ridicati foaia cu tot cu hartia de copt si asezati-o deasupra formei pe care ati tapetat-o foarte putin cu unt si faina. In caz ca se gaureste nu e problema deoarece se poate petici cu aluat. Este nevoie de o tarta de aprox. 3-4 cm inaltine. Impungeti usor cu furculita (asta opreste tarta sa se umfle in timpul coacerii) si puneti tava in congelator pt 15 minute (ajuta sa nu se stranga aluatul in timpul coacerii). Scoateti din congelator si coaceti tarta in cuptorul preincalzit la 220C pentru 15 minute sau pana capata o culoare aurie.

DSC_4704  DSC_4705

DSC_4706  DSC_4707

In timp ce se coace tarta pregatiti umplutura. Intr-un blender cu cutitele atasate sau un mixer amestecati bine ingredientele pentru umplutura pana rezulta o compozitie lichida, fara cocoloase.

DSC_4709  DSC_4710

DSC_4711  DSC_4712

 

In tarta coapta asezati jumatatile de prune si turnati compozitia. Se coace pentru 30 de minute cu ventilatia pornita pe 180C. Mijlocul trebuie sa ramana gelatinos asadar nu faceti greseala sa coaceti prea mult tarta deoarce aveti sanse sa crape sau sa fie uscata umplutura.

DSC_4713 DSC_4714 DSC_4721

Permiteti sa ajunga la temperatura camerei pe urma mutati in frigider pentru 1-2 ore.

Pofta buna 🙂

 

Sursa coaja de tarta.

 

 

Comments

comments