Tarta Tatin cu nr 2, de data asta cu pere. A iesit incredibil de gustoasa si aromata datorita mirodeniilor, iar foietajul pufos cu zaharul caramelizat….o nebunie. Trebuie sa o pregatiti. Ingredientele sunt putine, iar gustul este minunat.
Ingrediente:
300-350g foietaj (aici aveti o reteta pt cel pregatit in casa)
4 pere bine coapte, curatate de coaja si cotor, taiate in 2
50g unt
3 linguri zahar brut
1 anason stelat
1 baton de scortisoara
1/4 lingurita cardamom
Preparare: Preincalziti cuptorul la 200C. Adaugati untul, zaharul brut, anasonul, batonul de scortisoara, cardamomul si lasati pe foc mediu amestecand mereu pana se topeste si se caramelizeaza zaharul. Dureaza in jur de 10 minute.
Adaugati jumatatile de pere si gatiti-le pentru maxim 10 minute. Agitati tava din cand in cand sa nu se arda zaharul si intoarceti perele de 2-3x.
Mutati perele, sosul si mirodeniile intr-o tava (21×21) unsa cu foarte putin unt si lasati sa se raceasca. Asezati deasupra perelor racite foietajul decupat dupa dimensiunea tavii, ungeti cu ou batut si presarati cu putin zahar brut. Intepati cu un cutit foietajul si coaceti pentru 20 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Lasati 10-15 minute sa se raceasca in tava pe urma rasturnati-o pe o farfurie si serviti.
Pofta buna 🙂