Prima mea tarta tatin, eu zic ca a iesit destul de bine. Iar gustul trebuie sa recunosc ca m-a surprins……placut binenteles. Se prepara destul de usor si rapid daca optati pentru foietaj cumparat. Desi eu va recomand sa il pregatiti si pe acesta in casa deoarece nu se compara gustul unui foietaj gata cumparat si cel pregatit in casa cu unt.
Ingrediente pt o forma de 26cm:
500g foietaj, decupat intr-un cerc de 26cm diametru(aici aveti reteta pt cel pregatit in casa)
800g rosii cherry
20g unt
1 lingura zahar brut
Sare, piper, ierburi de provence, oregano
Ulei de masline
Un ou batut
Frunze de busuioc verde
50g crema de branza
Preparare: Preincalziti cuptorul la 200C. Topiti untul impreuna cu zaharul brut si adaugati rosiile bine spalate. Adaugati sare, piper, ierburi de provence, oregano, stropiti rosiile cu ulei de masline si gatiti-le la foc iute pentru 2-3 minute agitand tigaia de cateva ori.
Mutati rosiile in tava si asezati deasupra lor foietajul pe care il apasati bine pe margini. Ungeti foietajul cu ou batut, presarati ierburi de provence si intepati de cateva ori cu un cutit.
Coaceti pentru 20 de minute sau pana se umfla foietajul si se rumeneste. Lasati 15-20 de minute sa se raceasca pe blat pe urma asezati deasupra tavii o farfurie suficient de mare si scurgeti tot lichidul care s-a strans in tava. Rasturnati tarta cu grija pe farfurie. Stropiti cu ulei de masline extravirgin, presarati cu oregano si decorati cu frunze de busuioc si crema de branza.
Bucatile ramase de foietaj se le ungeti cu ou, presarati parmezan, seminte si la copt cu ele.
Pofta buna 🙂