Un tort care cu siguranta va face ravagii la orice petrecere. Blaturile sunt marmorate, cu banane si cacao. Foarte parfumate, delicate, si nici nu necesita insiropare.
Cremele au la baza mascarpone si nutella/unt de arahide/ciocolata alba. Gustul sarat al untului de arahide se potriveste perfect cu cele doua creme dulci.
E primul meu tort decorat cu trandafiri.
Ingrediente pentru cele 2 blaturi:
Intr-o cana gradata se omogenizeaza bine:
1 ou
1 banana pisata
120ml apa calduta
60ml lapte
60ml ulei
1 lingurita extract de vanilie.
In 2 boluri se amesteca:
100g zahar tos
65g faina
15g cacao
½ lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat
Un praf de sare
Si
100g zahar tos
80g faina
½ lingurita praf de copt
½ lingurita bicarbonat
Un praf de sare.
Lichidul din cana gradata se imparte egal intr-e cele doua boluri. Totul se omogenizeaza cu un tel.
Se ia un polonic din aluatul de cacao si se pune in mijlocul formei (19 cm diametru). Pe urma se ia un polonic din celalalt aluat si se pune in mijlocul aluatului de cacao.Se continua pana se termina cele 2 compozitii.
Se coc la 175 grade pt 20 de minute (ventilatie+caldura sus/jos). Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.
Crema 1:
125g mascarpone
125g nutella
Crema 2:
125g mascarpone
125g unt de arahide
Crema 3:
125g mascarpone
125g ciocolata alba topita, la temperatura camerei.
Ingredientele pt creme se mixeaza pe rand cu mixerul.
Asamblare:
Intre cele 2 blaturi am intins din crema nr 3 (sau puteti opta pentru oricare crema).
Pe urma am invelit tortul in strat foarte subtire din aceasi crema.
Se decoreaza folosind cele 3 creme si un dui Wilton 2D (dui stea inchis).