Reteta clatitelor perfecte am aflat-o de la o prietena virtuala care se afla in spatele blogului dedulceblog.blogspot.ro si suna asa:
Clatite – 18-20 buc. (17 diametru)
3 oua,
300ml lapte,
125g faina,
50g unt,
20g zahar brut,
1 praf de sare,
1/2 baton de vanilie (optional)
Am pus la incalzit laptele, untul si bobitele din pastaie. Am batut spuma ouale cu zaharul pt 2-3 minute la viteza mare. La final am adaugat si praful de sare.
Cu robotul pe viteza mica am inceput sa incoporez faina, adaugand cate 1 lingura pe rand. Dupa omogenizare am adaugat in fir subtire amestecul de lapte si unt.
Rezulta un aluat lichid care se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de ulei.
Asamblare:
Fiecare clatita se unge cu nutella (bocanul se pune pt 20 de secunde in microunde) si felii de banane.
Se tine in frigider pana se intareste nutella. Eu nu am mai avut rabdare si l-am taiat imediat.