Tort de zahar ars.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8077

DSC_8070

 

Ingrediente:

10 linguri zahar (pentru sirop)

Pt crema:

7 oua

1L lapte

200g zahar

20g zahar vanilat

Pt pandispan:

4 oua

4 linguri zahar

2 linguri faina

2 linguri pudra de cacao (inlocuiti cu faina daca doriti un pandispan simplu)

 

Preparare: Intr-o oala incapatoare (aprox 4 L) se topeste zaharul pentru sirop, pe urma se tapeteaza marginile oalei.

DSC_8049  DSC_8051

Se lasa pe blat sa se raceasca si sa se intareasca zaharul.

DSC_8057

Pe viteza mare mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia isi tripleaza volumul.

DSC_8055

Robotul (sau mixerul) se seteaza pe viteza mica si se adauga treptat laptele rece.

DSC_8056  DSC_8058

Compozitia se toarna in oala tapetata cu zahar si se pune in cuptorul preincalzit pe 180C pentru 30 de minute, pe functia de ventilatie.

DSC_8059  DSC_8061

Cu 10 minute inainte sa expire timpul, pregatim pandispanul astfel: Se bat albusurile spuma cu zaharul pana rezulta a spuma tare. Cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn se incorporeaza galbenusurile, iar la final faina si pudra de cacao cernute impreuna. Amestecati incet, sa nu se lase spuma.

DSC_8062  DSC_8063

Dupa ce au expirat cele 30 de minute, scoateti oala din cuptor, turnati peste crema compozitia de pandispan si nivelati. *Pandispanul nu se va scufunda in crema, nu va speriati.

DSC_8064  DSC_8065

Coaceti din nou pentru 35-40 de minute. Tortul se lasa sa se raceasca complet pe blat pe urma se muta in frigider pentru 3-4 ore pana se raceste crema de tot  sau cel mai bine peste noapte.

*Este vital aceasta racire. Astfel crema se intareste si nu crapa. Daca rasturnati tortul cat este cald sau dupa cateva ore, sunt sanse foarte mari sa crape crema in momentul in care rasturnati tortul.

DSC_8066

Ca sa scoateti tortul, asezati o farfurie suficient de mare deasupra oalei si rasturnati cu grija.

Va recomand sa lasati tortul in frigider cateva ore si dupa ce l-ati rasturnat. Astfel blatul se insiropeaza si el. Dar daca nu mai aveti rabdare (si va inteleg daca nu) se poate servi.

Pofta buna 🙂

 

 

 

Comments

comments