Tort-Rulada cu mousse de caramel si fructe de padure


Print Friendly, PDF & Email

10

12

 

Respectivul tort l-am pregatit invitatilor la ziua mea de nastere. Se pregateste chiar usor, doar dureaza pana  fierbem conserva de lapte condensat. De aceea va recomand sa pregatiti caramelul cu o zi in avans, sa aibe timp sa se raceasca.

 

In primul rand pregatim foile de rulada.

Ingrediente pentru 1 rulada, tava 37×27 :

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri ulei

6 linguri faina

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Pe urma se adauga pe rand cu miscari lente, amestecand bine dupa fiecare:  galbenusurile, uleiul si la final faina cernuta.

Se coace la 175 grade pt fix 15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, fara sa se ruleze. Dupa racire se elimina hartia de copt.

4  5

 

 

Mousse de fructe de padure, pt 2 rulade.

1kg fructe de padure congelate

5 linguri de zahar

300 ml smantana dulce pt frisca

1 lingura (10g) gelatina

Se pun pe foc fructele de padure cu 3 linguri de zahar si se amesteca constant pana se ingroasa. Dureaza aprox 1 ora. Se lasa sa se raceasca complet. Se pun deoparte 2-3 linguri de dulceata.

4  5

Se bate spuma smantana pentru frisca cu 2 linguri de zahar, pe urma se adauga dulceata si se omogenizeaza.

7

Gelatina se lasa la hidratat in apa rece pt 10 minute, pe urma se topeste pe baie de abur. Dupa ce se racoreste putin gelatina, se adauga 2 linguri din crema, se omogenizeaza, pe urma se amesteca cu restul cremei. Se lasa in frigider pana se ingroasa putin.

 

6

 

Mousse de caramel, pt 2 rulade.

1 portie dulce de leche

300ml smantana dulce pt frisca

1 lingura (10g) gelatina

Smantana pentru frisca se bate spuma, se adauga caramelul si se omogenizeaza.

2

Gelatina se lasa la hidratat in apa rece pt 10 minute, pe urma se topeste pe baie de abur. Dupa ce se racoreste putin, se adauga 2 linguri din crema, se omogenizeaza, pe urma se amesteca cu restul cremei. Se lasa in frigider pana se ingroasa putin.

3

 

Asamblare:

Pe jumatate din foaia de rulada se intinde mousse-ul de fructe de padure + putina dulceata si pe cealalalta jumatate mousse-ul de caramel.

8

Se ruleaza, se inveleste in folie alimentara si se lasa in frigider pt 2-3 ore sau peste noapte.

Fiecare rulada se taie in 4, pe urma se decoreaza cu ciocolata topita si fructe.

9

11

Comments

comments