Un tort pregatit cu mare drag pentru aniversarea primului anisor al unui prichindel minunat. La multi ani Mihnea :*
Ingrediente blat umed:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280g faina
120ml iaurt 10% (puteti folosi smantana)
2 oua
1/2 lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)
Ingrediente mousse da vanilie:
6 galbenusuri
600ml lapte
100g zahar
40g faina
40g amidon
1 pastaie de vanilie
+
200ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10g gelatina granule
Ingrediente jeleu de piersici:
900g piersici fara samburi curatate de coaja
Zahar brut/ miere dupa gust
1 lingura extract de vanilie
20 g gelatina granule
Mod de preparare: Blatul se coace intr-o forma cu inel de 26cm. Poze si metoda cu intreg procedura gasiti aici.
Pregatiti crema de vanilie din galbenusuri, zahar, lapte, faina, amidon si pastaia de vanillie dupa metoda descrisa aici. Lasati crema sa se raceasca complet. Bateti spuma smantana pentru frisca impreuna cu zaharul.
Frisca se adauga peste crema de vanilie si se omogenizeaza.
Separat pregatiti gelatina dupa metoda descrisa aici, dupa care o adaugati peste crema de vanilie si se amesteca.
Blatul se niveleaza (in caz ca a facut „burta” ), si se pune in jurul lui inelul de la forma in care s-a copt. Se toarna mousse-ul de vanilie, se lipeste folie direct pe crema si se tine in frigider pentru 1 ora.
Intre timp pregatim jeleu de piersici. Piersicile se aseaza in blender impreuna cu zaharul/ mierea, extractul de vanilie si se mixeaza pana se transforma in piure.
Separat se pregateste gelatina dupa metoda de aici, se toarna in piureul de piersici si se amesteca. Se scoate tortul din frigider, se elimina folia si se toarna deasupra jeleul de piersici.
Se transporta cu grija in frigider si se lasa la racit peste noapte.
Atat 🙂
Se poate pregati si sub forma de prajitura. Blatul se decupeaza cu ajutorul inelelor de patiserie,
se toarna crema de vanilie,
se lipeste folie si se pune in frigider. La final se toarna jeleul de piersici si se tine in frigider peste noapte.
Pofta buna 🙂