Ce este un trifle? Eu as spune un tort construit intr-un bol de sticla. E nemaipomenit de gustos, usor de pregatit si gata mancat in aproximativ 1 ora. Recunosc ca l-am pregatit cand eram in plin sezon de capsuni, dar uitasem ca nu l-am postat pe blog. Dar nici o grija, capsunile se pot inlocui cu alte fructe.
Ingrediente crema:
500g mascarpone
400g iaurt 10%
1 baton de vanilie
Miere dupa gust.
Pt 4 blaturi de 26 cm diametru.
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina
Extra:
Visine din compot/dulceata sau proaspete
Capsuni
Preparare crema: Toate ingredientele se pun intr-un bol si se mixeaza. Crema se tine in frigider pana pregatim blaturile.
Preparare blaturi: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Cu o spatula se incorporeaza pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final faina cernuta. Se amesteca incet, sa nu se lase aluatul.
Folosind un cantar, se imparte compozitia egal intre 4 tavi de aceasi marime (tapetate cu hartie de copt)
si se coc blaturile in cuptorul preincalzit la 175 grade pt 15 minute.Eu am avut 2 tavi, asadar am copt cate 2 blaturi deodata.
Se scot blaturile pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare, in vas de 26cm diametru.
Pe fundul vasului se pune un blat, pe urma 1/4 din crema, visine, iarasi blat si continuam pana se termina blaturile si crema.
La final am ornat cu capsuni taiate in 4, dar puteti folosi de exemplu piersici, nectarine, caise,prune…..ca tot e sezonul lor.
Pofta buna va doresc 🙂