Trufe cu ciocolata, mascarpone si crema de whiskey.


Print Friendly, PDF & Email

 

 DSC_4069

DSC_4080

DSC_4082

Ultima creatie in materie de desert. Daca nu va place crema de whiskey puteti folosi rom sau alt alcool preferat, sau ati putea ascunde in mijlocul trufei o aluna, o migdala sau fistic. Daca aveti de gand se serviti trufele si minorilor va trebui sa renuntati la alcool.

Ingrediente pt blat:

100g unt moale

3 linguri zahar tos

100g ciocolata topita, racorita (cu lapte sau amara, oricare va place)

3 oua la temperatura camerei

180g faina

1 lgt praf de copt

Fulgi de ciocolata alba (optional)

250g mascarpone

1 lgt extract de vanilie

50ml crema de whiskey

1-2 linguri zahar pudra

Nuca de cocos deshidratata

Preparare: Intr-un bol adaugam untul moale cu 1 lingura de zahar tos si amestecam cu o lingura de lemn pentru 4-5 minute pana compozitia devine cremoasa si aproape s-a topit tot zaharul. Se incorporeaza pe rand galbenusurile.

DSC_4014 DSC_4015 DSC_4016

Adaugati  ciocolata topita si racita complet si amestecati. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar tos si 1 praf de sare dupa care se incorporeaza in 3-4 transe cu grija in crema de ciocolata.  La final se adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt cate 2-3 linguri pe rand si se amesteca incet.

DSC_4017 DSC_4018 DSC_4019 DSC_4020 DSC_4021

Adaugati si fulgii de ciocolata daca folositi. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar. Intre timp pregatiti crema.

DSC_4022  DSC_4023  DSC_4026

Mixati impreuna mascarponele cu zaharul pudra, extractul de vanilie si crema de whiskey.

DSC_4032  DSC_4033  DSC_4034

Blatul complet racit se adauga intr-un blender cu lamele atasate si se mixeaza cu crema de mascarpone pana se transforma intr-o pasta groasa. Formati bilute pe care le tavaliti la final prin nuca de cocos.

DSC_4057  DSC_4058  DSC_4059 DSC_4060  DSC_4061  DSC_4062

Tineti in frigider pana in momentul servirii.

DSC_4063

DSC_4079

 

Comments

comments