Prima oara am mancat unt aromat in germania acum 5 ani cand am cumparat un pachet mic de curioasa. Era cu patrunjel si usturoi. Mi-a placut atata de mult incat din acel moment am hotarat sa il pregatesc si eu in casa.
Evident l-am facut sa fie si mai bun adaugand mai multe ierburi si arome.
Ingrediente:
200g unt 80% la temperatura camerei
4-5 catei de usturoi transformati in pasta
Piper
Curry
Coaja rasa de lamaie (de la lamai bio, netratate)
20ml ulei de masline extravirgin
Ierburi aromate verzi : patrunjel, salvie, cimbru (se pot folosi si uscate)
Daca doriti, se pot adauga in plus pe langa ierburile de mai sus: busuioc, rozmarin, oregano toate tocate marunt.
Toate ingredientele se adauga intr-un bol si se omogenizeaza bine cu ajutorul unei furculite.
Ce ramane se ruleaza in folie alimentara si se congeleaza sau se tine in frigider timp de cateva zile.
Se pot taia felii subtiri din untul inghetat si adaugat peste gratar, in orez, piure de cartofi, rizotto sau orice alt preparat pt a-i da un plus de savoare.