Ingrediente 16-18 vafe:
2 cani faina (260g)
1/4 cana zahar (50g)
1/2 lgt sare
4 lgt praf de copt
2 cani lapte (500ml)
2 oua separate
1/2 cana ulei de floarea soarelui (125ml)
Extract de vanilie
Preparare:
- Intr-un bol se amesteca faina cernuta, zaharul, sarea si praful de copt.
- Cu un tel se omogenizeaza galbenusurile, extractul de vanilie, laptele si uleiul.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Amestecul de lapte si galbenusuri se adauga peste faina si se omogenizeaza cu telul dupa care se incorporeaza si albusurile batute spuma cu o spatula.
- Se incinge aparatul de vafe, se unge cu ulei (doar prima tura) si se adauga cate un polonic de aluat dupa care se prajesc conform manualului de utilizare al aparatului.
- Vafele se pot servi asa simple sau cu inghetata, sos de ciocolata, sirop de artar…