Vafe belgiene cu vanilie


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 16-18 vafe:

2 cani faina (260g)

1/4 cana zahar (50g)

1/2 lgt sare

4 lgt praf de copt

2 cani lapte (500ml)

2 oua separate

1/2 cana ulei de floarea soarelui (125ml)

Extract de vanilie

Preparare:

  1. Intr-un bol se amesteca faina cernuta, zaharul, sarea si praful de copt.
  2. Cu un tel se omogenizeaza galbenusurile, extractul de vanilie, laptele si uleiul.
  3. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  4. Amestecul de lapte si galbenusuri se adauga peste faina si se omogenizeaza cu telul dupa care se incorporeaza si albusurile batute spuma cu o spatula.
  5. Se incinge aparatul de vafe, se unge cu ulei (doar prima tura) si se adauga cate un polonic de aluat dupa care se prajesc conform manualului de utilizare al aparatului.
  6. Vafele se pot servi asa simple sau cu inghetata, sos de ciocolata, sirop de artar…

 

 

 

 

 

 

 

sursa

 

 

Comments

comments