Vegeta de casa.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_5585

 

Cea mai gustoasa si naturala vegeta, e cea pregatita in casa. Dureaza destul de mult pana este gata, si nu te alegi cu o cantitate mare, dar va asigur ca merita.

Puteti folosi orice legume doriti. Eu am optat pentru rosii, ceapa rosie, ardei, patrunjel verde, radacina de patrunjel, morcovi si telina.

DSC_5536

Preparare: Legumele se spala si se lasa pe un prosop sa se usuce. Pe urma cu ajutorul unei razatoare sau un robot de bucatarie, feliem cat mai subtire morcovii, telina, radacina de patrunjel. Ceapa se taie felii de 1mm, ardeii se taie fasii lungi, iar rosiile se taie in doua pe urma se scoate miezul (partea cu samburi).

Se aseaza totul pe o tava,

DSC_5541 DSC_5537 DSC_5544

se presara sare de mare grunjoasa doar peste rosii, si se pune in cuptor la 80 grade, pe ventilatie.

 DSC_5548

Patrunjelul verde a fost gata dupa 1 ora, morcovii, telina, ceapa, ardeii, patrunjelul dupa 2,5 ore, iar rosiile dupa aprox. 4 ore erau complet uscate.

DSC_5552

Timpul poate diferi in functie de marimea legumelor/rosiilor. Daca doriti un vegeta mai fin, puneti totul intr-o rasnita si rasniti pana se zdrobesc. Eu am ales sa sfaram legumele intre degete.

Se pastreaza in borcane inchise ermetic, intr-un loc intunecos si uscat.

DSC_5583

DSC_5580

 

Comments

comments