Ingrediente 13-15 waffles:
260g faina
2 oua
300ml lapte
100g iaurt 10% sau smantana grasa
1/2 lgt bicarbonat de sodiu
50g unt topit si racorit
Putina zeama de lamaie
1 banana mare, bine coapta si dulce (de preferat cu pete maro)
Extra:
1 lgt pudra de scortisoara
Un pumn de visine taiate in 4 (am folosit visine congelate)
2 linguri nuca de cocos sau 2 linguri seminte rasnite (susan, in, floarea soarelui, bostan)
Preparare: Vreau sa mentionez ca pudra de scortisoara, visinele si nuca de cocos sau semintele sunt optionale. Daca vreti si le aveti in casa se pot folosi, daca nu atunci se pot omite. Preparatul iese si fara ingredientele respective. Sau folositi doar un ingredient din toate in functie de ce va place. In pozele de mai sus am folosit pudra de scortisoara, visine tocate si nuca de cocos. Cu alta ocazie am folosit scortisoara si seminte rasnite.
Am pus robotul cu lamele de plastic in forma de S in functiune si mi-am chemat ajutorul 🙂 Puteti folosit si un mixer sau un tel.
Am mixat galbenusurile cu untul topit pana m-am ales cu o maioneza. Am adaugat iaurtul, laptele, banana, faina, bicarbonatul, scortisoara, nuca de cocos (sau semintele) si am mixat din nou in jur de 1 minut pana m-am ales cu un aluat fin si omogen. Daca folositi un tel sau un mixer va recomand sa pisati banana cu furculita si asa sa o adaugati peste restul ingredientelor. Albusurile le-am batut spuma cu zeama de lamaie dupa care am incorporat spuma in aluat cu ajutorul unei spatule. La final am incorporat si visinele. Puneti aparatul de waffle in priza, turnati cate un polonic din aluat pe fiecare placa si coaceti conform instructiunilor din manualul de utilizare al aparatului.
Serviti ca atare sau cu un topping preferat. Noi am optat pt iaurt grecesc si miere sau sos caramel sarat (aici reteta). Iar cea mica simple cu iaurt.
Varianta cu scortisoara si seminte rasnite.