Reteta mea preferata de waffles sarate. Il pregatesc des la micul dejun, in diferite combinatii.
Aici va voi prezenta 4 variante de servire + 1 pentru pitici.
Ingrediente:
1 cana apa (240ml)
1/2 cana malai
110g unt
1 cana lapte
1 cana faina
1 lingurita sare de mare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita usturoi granule
1/2 lingurita boia dulce
1 ou
1/2 cana cas ras
patrunjel verde
Se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul, se amesteca si se lasa pe foc pt 1-2 minute amestecand mereu cu un tel. Se ia de pe foc, se incorporeaza untul, apoi laptele si se pune deoparte.
Intr-un bol se amesteca faina, sarea, boiaua, praful de copt, usturoiul granule. Peste ingredientele uscate se adauga amestecul de malai, oul, si se amesteca bine.
La final se adauga patrunjelul verde si casul ras. Se coc in aparatul de waffles.
Varianta 1 : Servit cu ou poşat, rosii uscate si capere.
Ou poşat : Se pune apa la fiert intr-o oala inalta. Chiar inainte sa dea in clocot se face un vartej cu lingura de lemn si se arunca oul in mijlocul vartejului. Se lasa la fiert pt fix 3 minute.
Varianta 2 : Servit cu coşuri din bacon si ou + sos de usturoi.
Sos de usturoi : Se face o maioneza din 1 galbenus, 1 lingurita mustar dijon, 200ml ulei. Cand este gata, se adauga 200g iaurt grecesc/smantana, 3-4 catei de usturoi pisat, 1 lingura ketchup, 2 linguri patrunjel verde proaspat tocat, masline tocate marunt si se omogenizeaza.
In forma de muffins am asezat baconul. In mijloc am spart un ou, condimentat cu piper, boia, patrunjel verde si copt la 200 grade pt 15 minute.
Varianta 3 : Ou ochi, bacon prajit, sos de usturoi.
Varianta 4 : Transformat in sandwich cu ou ochi, kaizer prajit, rondele de rosii.
Varianta 5 pentru pitici : Cu ou.
Intr-o forma de silicon am spart un ou, condimentat cu sare de mare, boia, piper, patrunjel verde si copt la 200 grade pt 15 minute.
19 luni.
Sau simple, la 15 luni.