Ingrediente pentru aprox. 30 whoopie pies:
150g ciocolata amaruie (am folosit 52%)
100g unt
3 oua
180g zahar
1 lingurita extract de vanilie
225g faina
3 linguri de cacao
1 praf de sare
1 si 1/2 lingurita praf de copt.
Nuca de cocos
picaturi de ciooclata
Marshmallows
Preparare: Topiti ciocolata cu untul pe baie de abur si lasati sa se raceasca putin.
Ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul si extractul de vanilie pana isi tripleaza volumul si rezulta o crema spumoasa (aprox. 10 minute). Mutati robotul pe viteza mica si adaugati amestecul de ciocolata racorita in fir subtire.
Cerneti impreuna faina, praful de copt, sarea si pudra de cacao pe urma adaugati treptat in crema pana se incorporeaza complet si rezulta un aluat neted si lucios.
Cu ajutorul unui pos si un dui rotund (sau o lingurita) formati discuri de 3-4 cm diametru, dar lasati neaparat spatiu intre ele.
Optional presarati cu fulgi de nuca de cocos si picaturi de ciocolata.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 13 minute. Lasati sa se raceasca in tava, pe urma mutati pe un gratar.
Fiecare marshmallow se aplatizeaza si se aseaza pe cate un whoopie pie pe urma se muta in cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde pana incep sa se umfle.
Scoateti din cuptor si asezati rapid inca un whoopie deasupra si apasati usor. In cateva minute umplutura se va intari putin.
Sunt mai buni a doua zi deoarece se inmoaie si devin mai fragezi. Eu le-am tinut in bucatarie, pe gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie.
Pofta buna 🙂