Zahar Vanilat


Print Friendly, PDF & Email

1

 

Timp de  6 luni am strans in borcanul cu zahar toate batoanele de vanilie golite de bobite.
Zaharul s-a inchis la culoare si incet incet s-a transformat in zahar vanilat.
Cand ati folositi 2-3 degete din zaharul vanilat, doar completati cu zahar tos si agitati borcanul.
Deasemenea, cand aveti vreun baton de vanilie al carui miez l-ati folosit in vreo prajitura/crema,il puteti pune in borcanul cu zahar.

Binenteles ca puteti folosi si pastai intregi. Astfel se aromeaza zaharul mai repede.

 

Varianta mai rapida ar fi sa mixati in rasnita de cafea pastaia de vanilie +  putin zahar. Astfel se poate folosi imediat.

 

Asa arata zaharul vanilat „vechi” de 2 ani, in comparatie cu zaharul tos. Dupa cum se vede, s-a inchis la culoare.

DSC_0523 (4)

Comments

comments